De module breinbrekers is geaccrediteerd met 37 punten voor het register fysiotherapie en kinder-fysiotherapie.Hier zijn wij bij Anders Kijken naar Kinderen enorm blij mee!

Wilt u meer informatie hebben over breinbrekers? Klik dan hier!

Opleidingen

 


 Het opleidings instituut Anders Kijken naar Kinderen (AKK) heeft een uitgebereid aanbod aan cursussen, dagopleidingen, symposia en  "inhouse" trainingen. Wilt u een module op maat, een lezing of een training? Neemt u dan contact met ons op dan bespreken wij uw wensen en onze mogelijkheden. U kunt hiervoor of voor andere informatie  contact opnemen met AKK.

Wilt u een keuze maken uit de dagopleidingen, klik dan hier

Wilt u naar het (meerdaagse) cursusaanbod, klik dan hier

Bent u een leerkracht of groepsleider klik dan direct door naar Anders Kijken naar Prikkels in de groep

 

De laatste informatie

Nieuws April 2014

Woont u in zuid Nederland?  

Dan is er goed nieuws voor u. We starten in het najaar met de behandelmodule logopedisten "zuid". We gaan uit van een locatie in/rond Eindhoven. U kunt zich hiervoor nu al inschrijven via het contactformulier. De data zijn: 12 en 13 september, 24 en 25 oktober, 16 en 17 januari en 13 en 14 maart 2015.


Nu inschrijven voor de 0-2 jarige module

We hebben een hele interessante 10-daagse module ontwikkeld en die heet Anders Kijken naar ... 0-2 jarigen (module 2014)
De relatie tussen sensori-motorische informatieverwerking en de ontwikkeling van het brein is inmiddels door wetenschappelijk onderzoek ruimschoots onderbouwd. Het is de basis voor de ontwikkeling van het jonge kind in de ruimste zin van het woord.  Gehechtheid kan zich ontwikkelen mede dankzij zintuigsystemen die zowel door het kind als de ouder(s) worden ingezet. Iedere baby en iedere ouder heeft een eigen sensorisch profiel; deze profielen kunnen in de wederzijdse communicatie matchen of juist een uitdaging vormen.

Lees meer hier


De nieuwe Nederlandse handleiding en Nederlandse normen voor SP zijn uit!

De nieuwe, vernieuwde, Nederlandse handleiding en de Nederlandse normen voor de Sensory Profile zijn uit. De handleiding is echt uitgebreider en meer praktisch, zeker ten aanzien van interventiestrategieen. Wij hebben onze SP dagen dus ook vernieuwd en aangepast aan deze nieuwe materialen! De Nederlandse normen zijn voor kinderen van 4-12 jaar. Voor de drie-jarigen wordt voorlopig nog gebruik gemaakt van de bekende afbreeknormen. Bij het volgen van de SP dag bij AKK kunnen de nieuwe SP materialen zonder verzendkosten besteld worden. 

 


Schrijf u nu in voor de schoolcompanion studiedag voor 17-06-2014

Weet u het nog? Tijdens de studiedag Sensory Profile Schoolcompanion (SPSC) leert u de vragenlijst te gebruiken als observatie instrument voor uw praktijk. De Schoolcompanion is een genormeerde vragenlijst die bestaat uit 62 vragen die door de leerkracht kunnen worden ingevuld. De antwoorden van de vragenlijst worden uiteengezet in kwadrantscores (registratie, zoekend, gevoeligheid en vermijdend). De komende studiedag zit VOL, schrijf u daarom in voor 17-06-2014 as. (inschrijven)


Wetenschappelijke nieuws over de SPD.

Onder de titel Abnormal white matter microstructure in children with sensory processing disorders is een artikel verschenen met als inhoud wat de effecten zijn van deze "disorders". Dit artikel kan voor ons werkterrein interessante inzichten bieden. Lees meer over dit artikel door deze link te volgen!

 

 


Anders Kijken naar Prikkels in de Groep

De afgelopen jaren kregen wij regelmatig  de vraag naar modules over Zintuiglijke Informatieverwerking voor leerkrachten. We gaven incompany-trainingen op scholen maar een module voor leerkrachten in ons opleidingsprogramma bleef nog even uit. Vanaf nu  is dat verleden tijd! Samen met de auteurs van het boek prikkels in de groep heeft Cursus Instituut Anders Kijken naar Kinderen een praktische en informatieve  module ontwikkeld voor leerkrachten. Lees meer hier of geef u  direct op voor deze interessante module door contact met ons op te nemen via deze link!

Anders Kijken naar Kinderen is erkend door de CRKBO:

Klik op het logo om naar de website toe te gaan.


Zoekopdracht