Opleidingen

Het opleidingsinstituut Anders Kijken naar Kinderen (AKK) heeft een uitgebreid aanbod aan cursussen, dagopleidingen, symposia en  "inhouse" trainingen. Wilt u een module op maat, een lezing of een training? Neemt u dan contact met ons op dan bespreken wij uw wensen en onze mogelijkheden. U kunt hiervoor of voor andere informatie  contact opnemen met AKK.

Wilt u een keuze maken uit de dagopleidingen, klik dan hier

Wilt u naar het (meerdaagse) cursusaanbod, klik dan hier

Kijk onderaan deze pagina om ons te liken op Facebook en de laatste berichten te lezen.

*******LET OP: EXTRA STUDIEDAG Sensory Profile School Companion VRAGENLIJST NU NOG ENKELE PLAATSEN KLIK HIER*******

 


De laatste informatie

Nieuws januari 2016

 • Er start een nieuwe module Passie, Transitie en Leiding geven op 16 maart en 13 april! Hij wordt gegeven door Bob Maas. Als je af en toe worstelt met je beroepsrollen en fijn aan het werk wilt blijven is deze module een aanrader! Hij moet nog worden toegevoegd aan de website maar heb je interesse: we kunnen je informatie sturen! 
 • 3 februari is er een School Companion studiedag ingepland. Deze vragenlijst voor leerkrachten geeft een mooi beeld van de prikkelverwerking van kinderen in de klas. 
 • we hebben net alle data voor de najaarsmodules gepland. Ze gaan deze week de website op! 
 • Op dit moment zijn er veel aanvragen voor studiedagen Anders Kijken naar Kinderen in de klas en de geaccrediteerde module voor leerkrachten en groepsleiding; Anders Kijken naar Prikkels in de groep! We geven deze incompany en op de Oude Vest in Leiden.
 • Er is 13 februari weer een Sensory Profile dag
 • 27 januari is AKK uitgenodigd bij de taaltrein in Zwolle
 • 28 januari geeft AKK de derde dag van de module Anders Kijken naar Prikkels in de Groep incompany bij Revalidatiecentrum Rijndam, de therapeutische peutergroepen.
 • De basismodule voor logopedisten is voor het voorjaar helaas al volgeboekt. De data voor de najaarsmodule staan online, deze start in september.
 • We hebben een extra module Sensorische Informatieverwerking voor ergotherapeuten en kinderfysiotherapeuten ingepland omdat de module al snel vol geboekt was. 
 • Nieuwe datum School Companion Sensory Profile : dinsdag 10 februari of woensdag 25 mei
 • Inschrijven voor de Werken Met Aandacht studiedag is weer mogelijk nu voor 4 juni 2016

Ouder nieuws:

 • Na een overweldigend symposium waar we een 8,3 gemiddeld voor hebben gekregen pakken we de inhoudelijke draad weer op. Maar, niet zonder te bedanken voor alle kaartjes, cadeautjes en aardige reacties! Dit maakt het voor ons tot een uitdaging weer een nieuwe studiedag te gaan organiseren...

Nieuws juni:

 • De opleiding behandelaar of coach start in het najaar. Inschrijven is vanaf nu mogelijk.
 • 9 November start er een nieuwe module Breinbrekers. 
 • 7 november is er weer een studiedag Werken Met Aandacht.
 • De data voor de zeer goed geëvalueerde en geaccrediteerde  0-2 jarigen module zijn ingepland: Start najaar 2015! er zijn nog 5 plekken beschikbaar.De data voor 2016 staan inmiddels ook op de website.
 • Het symposium is helaas volgeboekt. Omdat er nog veel interesse blijkt te zijn hebben we een wachtlijst aangelegd en plannen we bij voldoende deelnemers wellicht ene tweede dag. Wij houden u na inschrijving op de hoogte!
 • De  module Verfris je Kijk; Opfrismodule  Sensorische Informatieverwerking is voor kinderfysiotherapeuten en fysiotherapeuten geaccrediteerd met 27 punten, voor ergotherapeuten en logopedisten was deze al geaccrediteerd met 33 punten
 • De studiedag Werken met Aandacht!  wordt aangepast.Hij zal alleen toegankelijk worden voor paramedici . De eerst volgende studiedag waar nog plaatsen beschikbaar zijn is 7 november 2015. Door de keuze om alleen paramedici toe te laten kan er gewerkt worden met specifieke casuïstiek uit de paramedische praktijk.
 • Eten en drinken:2 docenten van AKK (Andrea Bottemanne en Anita van Eeden) zijn naar Birmingham geweest voor een lesmodule eet en drinkproblemen bezien vanuit de Sensorische Informatieverwerking. 
 • Een van onze docenten was aanwezig bij het Nationaal Autisme Congres in Rotterdam. 

Nieuws Maart 2015

 • Miriam Hufen en Greet Wagemaker waren namens AKK aanwezig bij het Infant Mental Health congres in Velthoven. Inspirerende dagen die ons mooie contacten en research hebben opgeleverd..


Schoolcompanion februari 2015
Let op: deze cursusdag is volgeboekt. Neem contact met ons op voor de volgende data!

Coaching module

Edwin Harms en  Mariëlle van Vliet zijn docenten bij AKK en hebben de cochingsmodule opgezet. Klik op deze afbeelding hiernaast en u kunt het hele verhaal lezen.


Wilt u meer weten over de coachingsmodule klik dan hier.
 

 

CRKBO certificering

Net de CRKBO op bezoek gehad. We zijn, na een audit, weer voor 4 jaar geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs! Voor meer informatie kunt u doorklikken naar http://www.crkbo.nl/

 

Nieuws november 2014

Op 6 november zijn we aanwezig geweest op het  congres overprikkeld.

We hebben mooie contacten gelegd  en blijven bruggen slaan tussen diverse  disciplines. Omdat we ook veel vragen van ouders krijgen, gaan we een moment organiseren waar ouders welkom zijn.

Kijkt u rond op de website of bel/ mail ons als er vragen zijn m.b.t studiedagen of trainingen op maat voor uw organisatie.

Wij zouden het fijn vinden als u geprikkeld wordt door ons cusrsusaanbod.

Miriam Hufen


Anders Kijken naar S.I. en Dementie 

Op verzoek is de module S.I. Dementie opgesplitst in 2 blokken.

De eerste drie dagen zijn opgezet als eerste kennismaking met kijken vanuit de zintuigen naar het gedrag van mensen met dementie.

Het tweede blok bestaat uit de praktische vertaling naar je eigen paramedisch handelen. Je kunt je vanaf nu inschrijven voor de eerste drie dagen. Deze dagen zijn gepland op 10 november, 17 november en 27 november 2014. De kosten voor deze drie dagen zijn 400 euro.

Klik hier voor meer informatie over deze cursus.

 


SI congres Finland 

Wij zijn op reis geweest naar Finland. Lucy Miller opende het drie daagse congres en we hebben met haar vakinhoudelijke kennis uitgewisseld. Het is inspirerend om met collega's uit verschillende landen van gedachten te wisselen. We hebben ons als docenten verdeeld over de verschillende lezingen waardoor we zoveel mogelijk relevante informatie voor jullie hebben kunnen verzamelen. We houden jullie op de hoogte!

 


Nu inschrijven voor de 0-2 jarige module

We hebben een 10-daagse module ontwikkeld: Anders Kijken naar ... 0-2 jarigen (module 2015)
De relatie tussen sensori-motorische informatieverwerking en de ontwikkeling van het brein is inmiddels door wetenschappelijk onderzoek ruimschoots onderbouwd. Het is de basis voor de ontwikkeling van het jonge kind in de ruimste zin van het woord.  Gehechtheid kan zich ontwikkelen mede dankzij zintuigsystemen die zowel door het kind als de ouder(s) worden ingezet. Iedere baby en iedere ouder heeft een eigen sensorisch profiel; deze profielen kunnen in de wederzijdse communicatie matchen of juist een uitdaging vormen.

Lees meer hier



Schrijf u nu in voor de schoolcompanion studiedag voor 3 november.

We hebben een nieuwe studiedag SchoolCompanion gepland op 3 november 2014. Tijdens deze studiedag Sensory Profile SchoolCompanion (SPSC) leert u de vragenlijst te gebruiken als observatie instrument voor uw praktijk. De SchoolCompanion is een genormeerde vragenlijst die uit 62 vragen bestaat die door de leerkracht kan worden ingevuld. De antwoorden van de vragenlijst worden uiteengezet in factor- en kwadrantscores. Schrijf u nu in voor 3 november a.s. (inschrijven)


Wetenschappelijke nieuws over de SPD.

Onder de titel Abnormal white matter microstructure in children with sensory processing disorders is een artikel verschenen. Dit artikel kan voor ons werkterrein interessante inzichten bieden. Lees meer over dit artikel door deze link te volgen!

 

 


Anders Kijken naar Prikkels in de Groep

We hebben afgelopen jaar de eerste module Anders Kijken naar Prikkels in de Groep voor leerkrachten en groepsleiding gegeven. De afgelopen jaren kregen wij regelmatig de vraag naar modules over Zintuiglijke Informatieverwerking voor leerkrachten. We hebben deze cursus samen met de auteurs van het boek Prikkels in de Groep gegeven. Deze praktische en informatieve module is een aanrader voor iedereen die in het onderwijs met kinderen werkt. Lees meer hier.

 

Anders Kijken naar Kinderen is erkend door de CRKBO:

Klik op het logo om naar de website toe te gaan.


Zoekopdracht

Nieuwsbrief